Polievka z červenej šošovice

POLIEVKA Z ČERVENEJ ŠOŠOVICE (EZOGELIN CORBASI)
(varenie pre 2 osoby)

Polievka je tak hustá ako vy sami chcete, to znamená, že ju kľudne môžete rozriediť trochou vody ak sa vám podarilo z nej spraviť kašu, to nie je vtip :-) Môže sa vám to stať ak dáte viac ryže Je to silný zahusťovák, jeden by neveril.

Materiál:

♠ 1/2 šálky červenej šošovice

♠ hrsť ryže

♠ 1 a 1/2 litra vody

♠  1 polievková lyžica olivového oleja - ak chcete mať polievku úplne diétnu, olej nemusíte dávať

♠ 2 polievkové lyžice paprikovej pasty alebo paradajkového pretlaku, rozhodne nikdy nie kečup

♠ 1 polievková lyžica sušenej mäty, tá čo rastie v záhradách, ak by ste nemali možnosť si ju zaobstarať od priateľov alebo rodiny, napíšte mi a ja vám pošlem, mám jej vždy nasušenej veľa, veľa aj do zásoby

♠ 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia 

♠ 1 čajová lyžička mletej červenej papriky 

♠ soľ 

Postup:

1. Šošovicu s ryžou prepláchnite v studenej vode. Dáte do hrnca a zalejete vodou.

2. Varíte a pozorujete, pretože v momente ako to začne vrieť, tak to začne kypieť. Takže v momente ako sa začne tvoriť pena na povrchu vriacej plochy, je potrebné pozbierať ju a oheň stíšiť.

3. Pridajte červenú papriku, čierne korenie, sušenú mätu a paprikovú pastu, či paradajkový pretlak.

4. Varíte kým sa šošovica s ryžou nerozvaria. Potom odstavíte z ohňa a tyčovým mixérom polievku na hladko rozmixujte.

5. Až teraz osoľte.

6. Hotovo. Ak ste použili viac šošovice a viac ryže, môže sa vám stať, že polievka je hustá. Môže sa to stať aj odparením vody. Kľudne dolejte vodu, aby bola polievka riedka, tak ako to vyhovuje vám. Je úžasná s čerstvým chlebíkom, ktorý si Turci nalámu na kúsky a nahádžu do polievky.